Υποβοηθούμενη Εκκόλαψη με τη χρήση Λέιζερ
Στο Κέντρο Γονιμότητας Κρήτης, προσφέρουμε τη μέθοδο της υποβοηθούμενης εκκόλαψης με τη χρήση λέιζερ (Laser). Η τεχνική αυτή περιλαμβάνει την τομή ή τη λέπτυνση μιας μικρής περιοχής του εξωτερικού (πρωτεϊνικού) περιβλήματος του εμβρύου. Η τομή/λέπτυνση του περιβλήματος του εμβρύου με χρήση Laser υπερέχει των χημικών και μηχανικών μέσων και γίνεται προκειμένου να διευκολυνθεί η εμφύτευσή των εμβρύων στη μήτρα.
Υποβοηθούμενη Εκκόλαψη με χρήση Laser – Η διαδικασία
H υποβοηθούμενη εκκόλαψη με χρήση Laser είναι μια επιστημονική τεχνική που χρησιμοποιείται στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση (IVF). Η μέθοδος αυτή μπορεί να βελτιώσει την εμφύτευση εμβρύων στο ενδομήτριο μιας γυναίκας δημιουργώντας ένα άνοιγμα μέσω του οποίου τα εμβρυϊκά κύτταρα μπορούν να εκκολάπτονται. Λίγο πριν από την τοποθέτησή του στην μήτρα, δημιουργείται μια σχισμή στη διαφανή ζώνη του εμβρύου, που βοηθάει στην εμφύτευση του στην μητρική κοιλότητα. Μερικά έμβρυα φαίνεται να έχουν μια παχύτερη διαφανή ζώνη που μπορεί να μειώσει την ικανότητά τους να εκκολαφθούν και ως εκ τούτου να μειωθεί η πιθανότητα εμφύτευσης. Έχει αποδειχθεί ότι οι γυναίκες ηλικίας άνω των 37 έχουν την τάση να παράγουν ωάρια με σκληρότερη ή και παχύτερη διαφανή ζώνη από ότι νεότερες γυναίκες. Το ίδιο ισχύει και για τις γυναίκες με υψηλό επίπεδο ωοθυλακιοτρόπο ορμόνης (FSH). Υπάρχουν επίσης στοιχεία που να δείχνουν ότι η διαδικασία κατάψυξης και απόψυξης ωαρίων ή εμβρύων μπορεί να προκαλέσει την σκλήρυνση της διαφανούς ζώνης. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις η χρήση της μεθόδου υποβοηθούμενης εκκόλαψη με Laser μπορεί να είναι ευεργετική.
Σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιείται η μέθοδος
Έχει αποδειχθεί ότι οι γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε επαναλαμβανόμενες θεραπείες εξωσωματικής γονιμοποίησης χωρίς θετικά αποτελέσματα μπορούν να αυξήσουν τις πιθανότητές τους για μια εγκυμοσύνη με τη μέθοδο υποβοηθούμενης εκκόλαψης.
- Προηγούμενες αποτυχημένες προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης
- Σε γυναίκες ηλικίας άνω των 37 ετών
- Σε περιπτώσεις κακής ποιότητας ωαρίων καθώς και σε περιπτώσεις χαμηλών αποθέματων ωαρίων στις ωοθήκες (FSH υψηλη, AMH χαμηλή)
- Κακή ποιότητα εμβρύων
- περιπτώσεις όπου τα έμβρυα έχουν σκληρή εξωτερική μεμβρανη (διαφανής ζώνη)
- περιπτώσεις χρήσης κατεψυγμένων ωαρίων η εμβρύων